×

Illyés Multidiszciplináris Konferencia

Az Illyés Multidiszciplináris Konferencia (IMK) az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium egyik szakmai rendezvénye, amit a kollégium tagjai és a kollégium Rendezvényszervező kurzusának aktuális hallgatói 2015 óta minden évben megszerveznek. Ezen a konferencián ma már az ország különböző szakkollégiumaiból, különböző tudományterületekről érkeznek hallgatók, hogy bemutassák kutatási munkájukat. Alapötletét az adta, hogy észrevételünk szerint meglehetősen kevés lehetőség nyílik a klasszikus tehetséggondozás keretein belül tágabb szakmai térben tudományos diskurzust kialakítani, annak ellenére, hogy ez több szempontból hasznos volna.

Az IMK egyedülálló módon járul hozzá a kutatók első lépéseinek és kezdeti tapasztalatszerzésének megkönnyítéséhez, hiszen az itt kapott visszajelzések különböző szakterületek képviselőitől érkeznek. Így könnyen lehet, hogy hozzászólások formájában új nézőpontokat és addig nem látott kapcsolódásokat vehet észre a szerző, netán új inspirációt kap témájához. Ezen felül a résztvevőknek lehetőségük nyílik a tudományos munkával kapcsolatos saját élményeik megvitatására, elősegítve ezzel a tudományterületek közötti információáramlást.

A rendezvény folyamatosan fejlődik: egyre több előadó jelentkezik, akik egyre több hallgatónak mutatják be témáikat, egyre jobb hangulat közepette. Ebben a fejlődésben igazolva látjuk az ötletet, ami első alkalommal életre hívta a konferenciát. Fontosnak tartjuk, hogy időnként meghallgassuk a magunk területétől távol eső kutatások eredményeit, tanulságait is, hiszen ezáltal nem csak saját perspektívánk, de maga a tudomány is színesebbé válik.

A konferenciát jellemzően minden évben informális mulatozás követi, ahol további ismeretségek kialakítására van lehetőség, és a jókedv garantált.

Legutóbb 2017. május 6-án szerveztünk IMK-t, erről itt találtok bővebb információkat: https://www.facebook.com/events/739878719524923/