×

szakKollégiumi ŐSZi  Ismeretterjesztés – KÖSz!

 

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium hagyományosan megrendezésre kerülő konferenciája a KÖSZ! szakmai nap, mely tudományos ismeretterjesztésre invitálja látogatóit. Rendezvényünknek évről évre az ELTE PPK Kazinczy utcai épülete ad otthont. Az együttműködésnek köszönhetően Szakmai Napunk nemcsak a szakkollégium interdiszciplináris szakmai közösségének, hanem a számos egyetemi szaktársunk tudományos közéletének is része.

Szakkollégiumunk négy alappillére a közösségiség, szakmaiság, közéletiség és társadalmi felelősségvállalás. Szakmai Napunk programkínálatát ezen alappillérek mentén igyekszünk minden évben megválogatni. Meghívott előadóink a pszichológia, pedagógia és gyógypedagógia területeinek kutatói, oktatói és neves szakemberei. Vendégeink között köszönthettünk a korábbi évek során olyan neves előadókat, mint Almási Kitti, Hevesi Kriszta, Lénárt Ágota, Prievara Tibor, Lénárd Sándor és még sokan mások. Rendezvényünk céljának tekinti, hogy társadalmilag fontos kérdésekre keressen választ előadásaink és műhelyeink keretében. A közönség látókörét olyan kortárs témákban igyekszünk szélesíteni, melyekkel a képzésük során ritkán vagy egyáltalán nem találkoznának. A változatos programok nemcsak a szakkollégisták, hanem a laikusok számára is szakmai ismeretterjesztést nyújtanak.

Fontos számunkra, hogy rendezvényünk magában hordozza a látogatók tudományos fejlődésének lehetőségét. Előadásainkkal a pedagógia és pszichológia különféle területeinek kínálunk érintkezési felületet, ezzel is biztosítva, hogy a látogatók bármely szakterületről érkezzenek, releváns, újszerű ismeretekkel távoznak majd.

Legutóbb 2017. november 9-én rendeztük meg ezt a konferenciát, erről itt találtok információkat: https://www.facebook.com/events/330545647409337/