×

Belügyi Bizottság

 

Alelnök: Lajtman Beatrix

Lajtman Beatrix vagyok, jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tengetem hétköznapjaim jelentős részét. Értelmileg akadályozottak és tanulásban akadályozottak szakirányokon tanulok, a későbbiekben is ezen az úton szeretnék maradni.

Egy éve vagyok a szakkollégium tagja és a mesterképzés végéig az is szeretnék maradni. Jelenleg én töltöm be a belügyi bizottság alelnöki pozícióját. Ennek köszönhetően (többek között) betekintést nyerhettem az egyetemi adminisztráció működésébe, fejleszthettem problémamegoldó és rendszerező készségem. A szakkollégiumnak köszönhetően olyan helyzetekben próbálhattam ki magam, melyeket ugyan nem terveztem előre, mégis örömmel tölt el, hogy megtapasztalhattam. Ilyen például az Illyés Multidiszciplináris Konferencia, ahol egy kiváló team tagjaként, részt vettem a szervezésben. Az Illyés számomra épp ez: lehetőség, tapasztalat és újdonság, mindez egy nagyszerű közösség tagjaként.

A bizottságról:
A Belügyi Bizottság feladatai közé olyan tevékenységek tartoznak, amelyek a Szakkollégium mindennapi működésével kapcsolatosak, továbbá elengedhetetlen szerepük van a kollégium önkormányzatának működtetésében. A Bizottság munkájához tartozik az SzMSz folyamatos felülvizsgálata, a felmerülő módosítások Közgyűlés elé való terjesztése, valamint annak döntése értelmében a módosítások végrehajtása. A Közgyűlések és a Választmányi munka során ők bonyolítják le a szavazásokat, hirdetik ki azok eredményeit. A Bizottság ezen felül iktatási, irattárazási és leltári feladatokat is ellát. Ennek keretében a tagok végzik a leltári ellenőrzéseket és felelnek az oda tartozó tárgyakért is. A mindennapi teendőik közé tartozik a kollégiumi könyvtár működtetése is. Munkájuk mindegyik bizottság életében, megfelelő működésében fontos szerepet játszik, mert ők biztosítják számukra a szükséges eszközöket.

A Belügyi Bizottság tagjaként számos készségre tehetsz szert. Lehetőség nyílik a rendszerezés és adminisztráció folyamatában való tapasztalatszerzésre, a könyvtári munka pedig biztosítja, hogy több terület szakirodalmával közelebbről is megismerkedj. Ezek mellett az SzMSz, Szakkollégiumra vonatkozó jogszabályok, valamint a hivatalos munka megismerése olyan tudással gazdagítja a tagokat, amik a későbbi munkájuk során is nagy előnyt jelenthetnek.

Bizottsági tagok: Komáromi Réka, Szabó Ágnes, Buzás Boglárka

Elérhetőség: belugy[kukac]isszk.elte.hu